####SPASETE RUPITE #'###-

20201029_0937541.jpgScreenshot_2020-12-10_223433.jpg                

          ##**КАКВО СЕ СЛУЧВА НА РУПИТЕ  В  МОМЕНТА ?**##

       Пореден протест в местността Рупите срещу строителството на къщи за гости и СПА център в района. Според природозащитници от Петрич това са защитени зони по Натура 2000 и ако се строи там, ще пострадат местообитанията на растителните и животински видове, както и ще изчезне водата от лечебните извори.

Протестът премина под мотото "Да спасим Рупите, да запазим вълшебните извори!". Тук се събраха природозащитници не само от Петрич и региона, но и от други региони на страната.

Протестът е на метри от лечебните извори.

По телефона зам.-кметът на Петрич Минка Салагьорова каза, че имотът е частен, а не общински и Общината няма правомощия. Инвеститорът е съгласувал документите си за разрешение за строеж с дирекция "Национален строителен контрол" и екоинспекцията в Благоевград. Това, което е могла да направи Общината, е да спре временно за една година строежът, за да се изчистят съществуващи проблеми. Тя го е направила пред 2018 г.

      Аз мисля че общината има законното право да спре този проект тъй като общинските съветници Кметът и цялата община са избрани от нас от народа и те логически могат да прокарат желанието и мнението на избирателите народът който ги е избрал!

            През този период е извършено и пълно археологическо изследване на терена по искане на Валентин Парапунов към Министерството на културата. Това е завършило преди дни, като според археолога доц. Вагалински на терена не са открити следи от археология.

Сега граждани и природозащитниците са притеснени, че по този начин инвеститорът ще възобнови строителните си дейности. Те събират подписка с искане това да не се случи, като са поканили на дебат по казуса отговорните за това институции.

        Уважаеми приятели граждани с висок патриотизъм и чувство за родолюбие не трябва да загубим Рупите така както баба Ванга ни ги е завещала!!!!🍀🌺💥💥
Казусът Спасете Рупите ще победи, защото той има като най-силно оръжие истината... Затова трябва и несъмнено вашата помощ ,вашата гражданска активност не само пред телефоните, а и на мястото - на живо -където е събитието!!!🌷💥🍀.....-

https://m.facebook.com/groups/saverupite/permalink/799495830597316/

 

ПЕТИЦИЯ ЗА ПОДПИВАНЕ И РАЗПРОСТРАНЕНИЕ.🤝💥💥💥🌷:

https://www.peticiq.com/295621#share

           

Подписать петицию

By signing, I authorize Ivan Kolev to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


Или