####SPASETE RUPITE #'###-

20201029_0937541.jpgScreenshot_2020-12-10_223433.jpg                

          ##**КАКВО СЕ СЛУЧВА НА РУПИТЕ  В  МОМЕНТА ?**##

       Пореден протест в местността Рупите срещу строителството на къщи за гости и СПА център в района. Според природозащитници от Петрич това са защитени зони по Натура 2000 и ако се строи там, ще пострадат местообитанията на растителните и животински видове, както и ще изчезне водата от лечебните извори.

Протестът премина под мотото "Да спасим Рупите, да запазим вълшебните извори!". Тук се събраха природозащитници не само от Петрич и региона, но и от други региони на страната.

Протестът е на метри от лечебните извори.

По телефона зам.-кметът на Петрич Минка Салагьорова каза, че имотът е частен, а не общински и Общината няма правомощия. Инвеститорът е съгласувал документите си за разрешение за строеж с дирекция "Национален строителен контрол" и екоинспекцията в Благоевград. Това, което е могла да направи Общината, е да спре временно за една година строежът, за да се изчистят съществуващи проблеми. Тя го е направила пред 2018 г.

      Аз мисля че общината има законното право да спре този проект тъй като общинските съветници Кметът и цялата община са избрани от нас от народа и те логически могат да прокарат желанието и мнението на избирателите народът който ги е избрал!

            През този период е извършено и пълно археологическо изследване на терена по искане на Валентин Парапунов към Министерството на културата. Това е завършило преди дни, като според археолога доц. Вагалински на терена не са открити следи от археология.

Сега граждани и природозащитниците са притеснени, че по този начин инвеститорът ще възобнови строителните си дейности. Те събират подписка с искане това да не се случи, като са поканили на дебат по казуса отговорните за това институции.

        Уважаеми приятели граждани с висок патриотизъм и чувство за родолюбие не трябва да загубим Рупите така както баба Ванга ни ги е завещала!!!!🍀🌺💥💥
Казусът Спасете Рупите ще победи, защото той има като най-силно оръжие истината... Затова трябва и несъмнено вашата помощ ,вашата гражданска активност не само пред телефоните, а и на мястото - на живо -където е събитието!!!🌷💥🍀.....-

https://m.facebook.com/groups/saverupite/permalink/799495830597316/

 

ПЕТИЦИЯ ЗА ПОДПИВАНЕ И РАЗПРОСТРАНЕНИЕ.🤝💥💥💥🌷:

https://www.peticiq.com/295621#share

           

Подписать петицию

By signing, I authorize Ivan Kolev to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.

We will not display your email address publicly online.

We will not display your email address publicly online.

We will not display your phone number publicly online.